Welcome to my woolly world

vrijdag 30 maart 2012

Cactus voor Mercado Loco in Zolder

Zondag 1 april organiseert vzw Localoca waar ik als vrijwilliger mag helpen, een eerste kunst- en designmarkt met zo 'n 25 standhouders, alles handmade.
We steken Mercado Loco dit jaar in een Mexicaans jasje, dus verwacht je aan een heuse kleurenexplosie. Muziek, hapjes, drankjes, versiering, springkasteel, enz. Alles staat in het teken van Mexico.
Omdat ik veel te laat met het cactusidee kwam aanwaaien bij Festivalshop in Scherpenheuvel, (een keigrote winkel waar je zowat alles vindt op gebied van decoratie & feesten) en zij op zo 'n korte tijd natuurlijk geen cactussen konden leveren, rolde dit eenvoudige exemplaartje van onder mijn naaimachine. Geen typisch Mexicaans exemplaar, maar hij behoort toch een beetje tot de cactusachtigen. Hoop ik :-).

zondag 4 maart 2012

Recykleren

Het maken van dit tasje dateert al van in de zomer. Vriendin V. vroeg me toen om een koekentasje voor haar kleuter te maken. Op zijn schooltje diende iedere kleuter zijn/haar koekje in een apart tasje mee te brengen.
Het werd een tasje van gerecycleerd materiaal: een te kleine jeans van de zoon, een restje leder, wat touw en een restje stof. En omdat we materiaal genoeg hadden, volgden nog enkele extra tasjes.


En sommigen kregen zomaar een extra vakje erbij.